
Pierwsze cieplejsze dni tej wiosny oznaczają start lodowego sezonu. W tym roku, pomimo pandemii, sprzedaż ruszyła bez opóźnień. Właściciele otwierają swoje lodziarnie w reżimie sanitarnym, oferując zimne desery na wynos. W sumie na mapie kraju pojawiło się kilkanaście kolejnych lokali LodyBonano, w tym mobilne lodziarnie z ogródkami dla klientów.
Nowe punkty LodyBonano otworzą się m.in. w Trójmieście, Krzymowie, Pobiedziskach, Gryfinie, Rzeszowie oraz Buku. Są to zarówno lokale stacjonarne, jak i lodziarnie na kołach, które zadebiutowały niedawno w ofercie franczyzowej sieci.
- Mobilne punkty ze strefą relaksu spotykają się z dużym zainteresowaniem wśród przedsiębiorców szukających sprawdzonych modeli biznesowych z szybkim czasem zwrotu z inwestycji. Niski wkład własny, atrakcyjne formy finansowania i gotowe lokalizacje przyciągnęły wielu franczyzobiorców, którzy postanowili działać pod szyldem LodyBonano – mówi Sylwia Ramotowska, manager rozwoju sieci i dodaje, że ogromnym atutem jest fakt, że, jak pokazał ubiegłoroczny sezon, branża lodowa okazuje się być wyjątkowo “odporna na covid”: – Rok 2020 był rekordowy pod względem sprzedaży. Zdecydowana większość właścicieli utrzymała lub zwiększyła swoje obroty – niektórzy nawet o 50%. To dowód na to, że pomimo niepewnych czasów, są sektory w gastronomii, które przynoszą realne zyski.
Ice Dog – japońska nowość na polskim rynku
Co natomiast w tym sezonie czeka na klientów LodyBonano? Oprócz stref relaksu w formie wygodnych ogródków – odświeżone menu! Obok uwielbianych świderków i innych dobrze znanych deserów, znalazły się tam również dwie nowe propozycje – Ice Dog oraz lody włoskie.
- Ice Dog to inaczej hot-dog na zimno – deser i przekąska w jednym. To oryginalne połączenie smaku delikatnie słonej bułeczki ze słodkimi lodami zrobiło furorę na rynku azjatyckim. Jesteśmy pewni, że Polacy także go pokochają – tłumaczy przedstawicielka LodyBonano. – Drugą naszą nowością są lody włoskie, oparte na autorskiej recepturze stworzonej specjalnie na potrzeby marki. W wielu lokalach klienci będą mogli więc wybrać dowolną pozycję z menu i zdecydować, na jakiej bazie ma zostać przygotowana – na kultowym świderku czy lodzie włoskim. Warto sprawdzić, czy Wasza ulubiona lodziarnia w okolicy wprowadziła tę opcję do swojej oferty.
Obecnie pod szyldem LodyBonano działa ponad 200 lokali w całej Polsce. To czyni sieć liderem franczyzy lodowej w naszym kraju. W tym roku LodyBonano będą świętować 18-lecie istnienia na rynku.
(MP)
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie