Reklama

Cabaretowa magia smaków

31/05/2014 11:18


Klimatyczny lokal rodem z „Moulin Rogue!” w samym centrum Białegostoku kusi nie tylko swoją niepowtarzalną atmosferą i bogatym wyborem trunków. To, co również powinno zachęcić koneserów miejskiego życia do odwiedzenia tego niezwykłego miejsca, to oryginalne i nowatorskie menu.


Menu tego nietuzinkowego lokalu powinno zaciekawić niejednego smakosza. Na wyróżnienie zasługuje fakt, że kucharze wykorzystują tu technikę „sous vide”. Jest to rzadko spotykany w Białymstoku sposób obróbki cieplnej, polegający na gotowaniu mięs i ryb w szczelnie zamkniętych opakowaniach próżniowych. Dzięki zastosowaniu takiego stylu przygotowywania dań, potrawy uzyskują niepowtarzalną konsystencję, soczystość i smak. Sous vide jest również dietetyczny i bardzo zdrowy, a co ważne – taki system gotowania, sprawia, że produkty nie są narażone na kontakt ze zbędnymi tłuszczami. Dzisiaj zaledwie kilka lokali w naszym mieście może pochwalić się możliwością serwowania takich specjałów.

 

Paleta smaków

 

Propozycje Szefa Kuchni nie kończą się oczywiście na tajemniczych nazwach technik kulinarnych. Tradycjonaliści również znajdą w menu kilka pozycji, które z pewnością przypadną im do gustu. Szeroki wybór naleśników, ciasta własnego wypieku, kaczka, bądź pieczone żeberka... A dla fanów lżejszej kuchni, selekcja różnego rodzaju sałatek opartych o składniki najwyższej jakości. Jak widać, każdy klient może tu znaleźć coś dla siebie. Zarówno fan zdrowego żywienia, jak i ten ceniący sobie kawałek soczystego mięsa prosto z pieca. Szef Kuchni zadbał o to, by zaskakiwać klientów na każdym kroku, nie tylko smakiem, ale i inwencją, tworząc oryginalne dania, takie jak chociażby „Doniczka jadalnej ziemi”.

 

Kuchnia dla każdego

 

Le Cabaret jest lokalem, w którym miło poczują się nie tylko fani paryskich klimatów. Zarówno propozycje kuchni, asortyment baru, jak również profesjonalna i miła obsługa pozwolą na przyjemne spędzenie czasu. Szeroki wybór alkoholi i urozmaicone menu „dla każdego” to nie jedyne atuty wpływające na przystępność lokalu. Położona w ścisłym centrum, przy ulicy Kilińskiego, w sąsiedztwie Pałacu Ślubów, parku czy Pałacu Branickich restauracja, zachowała niesamowicie spokojny i dyskretny klimat. Dzięki temujest to idealne miejsce na niedzielne wypady z rodziną, wieczorną kolację z ukochaną osobą, gustowny obiad weselny, weekendową imprezę w gronie znajomych czy zwyczajny obiad w samym środku pracowitego dnia.
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo fakty.bialystok.pl




Reklama
Wróć do