Reklama

Dumni ze śledzia

11/09/2013 10:30
 Śledziki nie mają się czego wstydzić. Więcej. Śledzia trzeba promować. Stąd III Wielkie Białostockie Śledzikowanie.

W programie zapowiadającej się fajnie imprezy przewidziane są:

- konkurs kulinarny na „Najlepszą potrawę ze śledzia”
- konkurs na „Najlepszy destylat na Podlasiu”
- konkurs plastyczny dla dzieci – „Co ma śledź do Białegostoku”
- warsztaty kulinarne dla młodzieży „Śledź wszystko może” – prowadzi Sebastian Gołebiewski
- gawęda - Śledź w Białymstoku (Andrzej Lechowski)
- pokaz kulinarny sushi ze śledzi
- gawęda – Śledź w kuchniach świata (Andrzej Fiedoruk)
- konkurs śledzikowania – występ pani Krystyny Korolczuk
- ze świata śledzi – ciekawostki o śledziach czyta Ryszard Doliński
- występ zespołu szantowego
- ogłoszenie wyników konkursu „Na najlepszy podlaski destylat”
- ogłoszenie wyników na „Najlepszą potrawę ze śledzia”
- gawęda „Śledzik lubi pływać?” Andrzej Fiedoruk
- wspólna konsumpcja nagrodzonych potraw

Honorowymi gośćmi tej jakże szlachetnej imprezy będą: Piotr Bikont, Hanna Szymanderska oraz prezes Polskiej Akademii Smaku Jan Babczyszyn.

29 września, Folwark Nadawki, ul. Nadawki 23, Wasilków. Godz. 11. Wstęp wolny.

(PW)
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo fakty.bialystok.pl




Reklama
Wróć do