
Co roku przed Wielkanocą życzymy sobie smacznego jajka. Do polskiej tradycji należy świąteczne objadanie się. Szukałam książek, które w całości opowiadają o potrawach świątecznych. Nie znalazłam nic ciekawego. Ostatecznie postanowiłam sięgnąć po bardziej uniwersalne teksty. Wybrałam tradycyjną kuchnię dla niewprawionych i pragnących szybko opanować temat świąt, sentymentalną historię tradycji rodzinnej opisywaną poprzez smaki oraz sensualną ucztę dla nowoczesnych sybarytów.
„Kuchnia polska dla każdego”
Opracowanie zbiorowe
Wydawca: Bellona S.A.
oprawa miękka
„Pasja pokoleń. 100 lat kuchni rodziny Mannów”
Bożenna Mann
Wydawnictwo Muza S.A.
oprawa twarda
„Nigella ucztuje”
Nigella Lawson
Wydawnictwo Filo
oprawa twarda
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie