Reklama

Cabaretowy bar tajemnic

23/04/2014 18:00


Każdy zakątek kuli ziemskiej ma swój niepowtarzalny smak. Nic nie oddaje go lepiej, niż subtelny aromat lokalnych eliksirów, które stały się przedmiotem legend. Dzięki ich unikatowej kolekcji dostępnej w Le Cabaret wszyscy spragnieni mają szansę wybrać się w niezwykłą podróż szlakiem wyborowych trunków.

Ulica Kilińskiego to wyjątkowa część Białegostoku. Atmosfera tego miejsca na każdym kroku przypomina o historii naszego miasta. Pośród zabytkowych kamienic znajdziemy jednak lokal, w którym dekadencki klimat dawnego Paryża z początków XIX-wieku w gustowny sposób przeplata się z nowoczesnym designem. Niewątpliwie jednym z najbardziej rzucających się w oczy elementem wystroju jest bar, a właściwie jego zawartość.

Kraina Smaków

Wśród szerokiej gamy oferowanych napojów procentowych znajdziemy takie rarytasy jak: francuski Pernod Absinthe, rum Bacardi 151 z Portoryko, produkowany w Anglii Beefeater 24 (jedyny w Białymstoku) czy pochodzącą z Meksyku tequilę Olmeca Altos. Nie jest to jednak nawet skromna część bogatej listy trunków, których możemy skosztować w Le Cabaret. W lokalu spróbujemy także różnego rodzaju wódek, od Absoluta, przez rosyjską Stolniczną po Ziołową. Z kolei fani dobrego piwa znajdą tu zarówno lokalne, jak i zagraniczne napoje chmielowe – niepasteryzowane, ciemne, pszeniczne, smakowe. Koneserzy wybornych win również nie mają powodów do narzekań, bowiem w menu dostępna jest między innymi japońska Choya oraz wyroby z dalekiej Gruzji. Do każdej butelki wina w okazjonalnej cenie, sympatyczna kelnerka poda nam dzban wody, aby można było przepłukać kubki smakowe. Jak na lokal w paryskim klimacie przystało, największy nacisk położono na wyroby znad Sekwany.

Ogrom wyjątkowych smaków dosłownie przyprawia o zawrót głowy. To jednak nie dzieło przypadku. Cabaretowy kontuar to istny raj dla smakoszy wszelkiego rodzaju wyskokowych specjałów. Już niedługo w lokalu będą też organizowane degustacje najlepszych whisky, prowadzone przez specjalistów w tej dziedzinie.

- Propagujemy kulturę spożywania alkoholu – mówi Łukasz Prusiński, współwłaściciel firmy TASTE EVENT BAR, współpracującej z lokalem. - Chcemy pokazać, że mocniejszymi trunkami można się delektować.

Panująca wiosna to świetna okazja do popularyzacji nowych trendów. Cocktail club i restauracja w jednym nie rzuca słów na wiatr. Z myślą o rozpowszechnianiu zamiłowania do wykwintnych napojów przygotowano nawet „happy hours”. Dzięki nim od poniedziałku do czwartku w określonych godzinach na wszystkie drinki z karty obowiązuje trzydziestoprocentowy rabat. Ponadto długa lista została dobrana tak, aby nawet kompletny laik mógł znaleźć interesującą go kompozycję.

Poczuj aromat wiosny

Zbiór najlepszych marek na barowych półkach to tylko jeden z atutów lokalu. Jego wyskokowe menu uzależnione jest od aktualnej pory roku, bowiem barmani bardzo chętnie sięgają po świeże owoce i zioła.

Spragnieni orzeźwiających miksów zawsze mogą liczyć na ekspercką pomoc. Załoga TASTE EVENT BAR jak nikt inny zna się na niepowtarzalnych recepturach. „Le Cabaret Coffe” będący wariacją na temat kawy z whisky czy „Zielona Wróżka” to tylko dwie z całej palety tajemniczyczo brzmiących nazw pozycji, których koniecznie trzeba skosztować. Część drinków przyrządzana jest w oparciu o syropy smakowe i cukry własnej produkcji. Obecna za oknami wiosna to najlepszy moment na odwiedziny dekadenckiego klubu przy ul. Kilińskiego. W tym sezonie będzie się w nim działo wiele. Nie tylko przy barowym kontuarze.

 (Karol Rutkowski)
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo fakty.bialystok.pl




Reklama
Wróć do