
Kurczaka kroimy na niewielkie porcje -kotlety . Rozbijamy na płasko. Sznycelki oblewamy mlekiem i octem balsamicznym, zostawiamy na chwilkę ( dosłownie na 5 min).
Zamarynowany sznycelek smarujemy pastą z pomidorów, na to kładziemy odrobinę sera i zawijamy w roladkę. Nie trzeba niczym wiązać, kurczak jest plastyczny.
Przygotowujemy panierkę - dwa jajka rozbić, rozkłócić z solą, pieprzem , czosnkiem i papryką.
Roladkę zamaczamy w jajku a potem w bułce tartej. Wersja de luxe - powtórzyć operację.
Smażymy na złoto.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Wygląda super, bardzo fajny i prosty przepis :)
Mniam mniam :)
Wygląda smakowicie, z pewnością spróbuję
Proste i smakowite! Bardzo fajny sposób podania przepisu i wykonania dania!