Reklama

Tak gotowały nasze prababcie

26/12/2012 19:00
Fakty Białystok zabawiły się w kuchenną archeologię. Udało nam się znaleźć książkę kucharską sprzed 150 lat!

Przeglądając przepisy sprzed półtora wieku, możemy odkryć wiele ciekawych i łatwych do przeniesienia do współczesnej kuchni, wcale nieskomplikowanych receptur.  Archaiczny język i trud przeliczania miar z kwart i funtów na gramy i litry może stać się ciekawym kulinarnym wyzwaniem. Macie ochotę na leguminę, zupę rakową lub paszteciki z cielęcych nerek?
Legumina ze śmietany z cytryną

Zupa z kasztanów


 
Paszteciki z nerek cielęcych
Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    andrzej - niezalogowany 2012-12-31 00:23:44

    Zupa z kasztanów? Zjadłbym chętnie. A książkę, jak widać na zdjęciach, można skopiować, a zaraz potem gotować. Byle mnie leguminę.

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis
  • Awatar użytkownika
    Grzegorz - niezalogowany 2012-12-30 13:09:20

    Tylko na piętnaście talerzy......... A gdzie można zdobyć tę książkę?

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo fakty.bialystok.pl




Reklama
Wróć do