W "Arsenale" ruszają warsztaty z food designu. Jedne dla dzieci, drugie dla dorosłych.
Wedle słów organizatorów, wszystko wokół nas jest zaprojektowane. Pomijając skrót myślowy – faktycznie. Design w dzisiejszych czasach urósł do rangi pełnoprawnej sztuki. A że kulinaria także stają się coraz ważniejszym elementem naszego lifestyle"u w Arsenale łączą jedno z drugim. Walory smakowe, zapachowe , faktury, kształty i konsystencje staną się inspiracją do zabawy projektowej. Motywem przewodnim będzie "przekąska". Organizatorzy zapowiadają eksperymenty z codziennymi rytuałami, formą podania, sekwencją i połączeniami smaków.
Warsztaty poprowadzi Gosia Rygalik, absolwentka wzornictwa na ASP w Warszawie, a studiowała również w Danmarks Designskole. Jest partnerem w Studio Rygalik, gdzie rozwija swoją pasję do food designu.
Najpierw odbędą się warsztaty dla dzieci – 5 października. Zaproszone są berbecie w wieku 6-10 lat wraz z opiekunami. Zgłoszenia (do 2 października, do godz. 14.) przyjmowane są pod adresem [email protected]. Pod tym samym adresem można zapisać się na zajęcia dla dorosłych, które odbędą się 6 października. W tym przypadku termin zgłoszeń jest o dzień dłuższy – mija 3 października o godz. 14.
Komentarze opinie