SM Mlekpol przedłuża lato wprowadzając na rynek dwa orzeźwiające smaki Maślanki Mrągowskiej. Połączenie dobrego polskiego mleka i egzotycznych dodatków miało dać znakomite efekty. Już próbowaliście?
Maślanka Mrągowska mango - kardamon oraz cytryna to najnowsze propozycje Spółdzielni Mleczarskiej z Grajewa.
- Nowe smaki Maślanki Mrągowskiej są wyjątkowe. Długo nad nimi pracowaliśmy. Teoretycznie to znane konsumentom smaki koktajlu mango - lassi i cytryny, ale praktycznie to kompletnie nowa odsłona tradycyjnego, polskiego napoju. Coś naprawdę zaskakującego – mówi Ewa Gromadzka, kierownik marketingu SM Mlekpol.
Maślanka Mrągowska o smaku mango – kardamon oraz z cytryną jest do nabycia w litrowych kartonach.
Warto wspomnieć, że Maślanka Mrągowska istnieje od 1997 roku. To tradycyjny, polski orzeźwiający napój mleczny o lekko kwaskowym smaku. Maślanka jest bogata w lecytynę, białka i sole mineralne. Znajdziemy w niej także bogactwo witamin z grupy B. Maślanka zawiera tylko 1,5 tłuszczu. Jest lekkostrawna, dietetyczna i dlatego do codziennego menu chętnie włączają ją osoby pragnące zgubić kilka kilogramów. Maślanka ułatwia trawienie i reguluje gospodarkę pokarmową. Jej walory sprawiają, że jest pełnowartościowym uzupełnieniem diety, a nawet rozwiązaniem wielu problemów cywilizacyjnych. Dotyczy to zwłaszcza nietolerancji składników mleka krowiego – laktozy i białka.
Maślanka Mrągowska, oprócz naturalnej występuje również w wersjach smakowych. Jej skład uzupełniają owoce: brzoskwinia, truskawka, pieczone jabłka, owoce leśne. W wersji deserowej Stracciatella, napój wzbogacono kawałkami aromatycznej czekolady.
Komentarze opinie