"HARDCOROWE OMLETY"- W logo kurczak z bicepsami, a w ofercie – cztery rodzaje omletów z różnymi dodatkami, które można kupić także na kawałki. Te hardcorowe omlety mają przede wszystkim całą masę pożywnych składników.
Każdy omlet jest pieczołowicie opisany, jeśli chodzi o zawartość białka, węglowodanów, zdrowych tłuszczów i kalorii. Do wyboru są cztery rodzaje.
I tak omlet "hardcorowy", "na masę", w składnikach ma jaja, płatki żytnie, płatki migdałów, orzechy ziemne, pestki słonecznika i kakao. Jego wartość kaloryczna to 1301 kcal, z dużą ilością białka i węglowodanów. Można kupić cały omlet – 14 zł, lub kawałek, czyli 1/4 omleta w cenie 5 zł. To propozycja na słodko.
Na słono jest natomiast omlet z "hardcorowym kurczakiem" – o dużo mniejszej wartości kalorycznej (460 kcal). W skład takiego omleta wchodzi jajo, kurczak, cebula czerwona, płatki owsiane, papryka ostra, sól, pieprz. Cena 12 zł za całość i 4 zł za kawałek, tak jak w przypadku pozostałych omletów.
Ten "fit" – na rzeźbę – zawiera jaja, płatki owsiane, żurawinę, sezam i pestki z dyni. Omlet "papaja" to natomiast propozycja wegetariańska. Jaja, płatki owsiane, szpinak, świeży czosnek, sól i pieprz - to przepis na tę propozycję.
- Zależy nam na tym, by klientom dostarczyć pełnowartościowy, pożywny i zdrowy posiłek – mówi Łukasz Matwiejczuk, właściciel Hardcorowych Omletów.
Każdy omlet ma 23 cm średnicy, waży ok. 420 g. Omlety są przygotowywane z 5 jaj, na specjalnej dwustronnej patelni. Do smażenia używany jest olej rzepakowy. Na świeży omlet trzeba poczekać około 3-4 minut, mogą być też pakowane na wynos, więc nie ma problemu, jeśli np. w okienku zjawi się zgłodniały podróżny z pobliskiego dworca. Do omleta kupić w okienku można także napoje, kawy w kilku rodzajach czy herbatę.
Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział, gdzie znajdziemy hardcorowe omlety – podjemy adres: ul. Kolejowa 9a. Lokal czynny jest od poniedziałku do soboty w godz. 7-22, w niedzielę od 10-22. Polecamy również odwiedzić fanpage Harcorowych Omletów https://www.facebook.com/hardcoroweomlety?fref=ts.
Komentarze opinie