Sezon grillowy już ruszył. Przechadzając się wieczorami da się wyczuć zapach tradycyjnych kiełbasek, kurczaków i karkówki. Fakty Białystok polecają inną potrawę, zgodną z tradycją naszego regionu.
Do przygotowania grillowanych pomidorów z kaszanką potrzebujemy:
Kaszankę należy wymieszać dokładnie z ziołami, dodając nieco bulionu warzywnego i odstawić do lodówki na niecałą godzinę. Potem należy przygotować pomidory. Umyć je, przekroić na pół i wydrążyć środek z pestkami. Do takich pomidorów następnie trzeba włożyć przygotowany wcześniej farsz kaszanki z ziołami. Całość opiec w elektrycznym grillu przez około 20 min. Tak przygotowaną potrawę można jeść osobno lub z opiekanymi ziemniakami.
Chyba najwyższy czas zorganizować jakiegoś grilla ;)
Próbowałem i rewelacja.Polecam