Reklama

Pomidory z kaszanką

05/05/2013 10:30
Sezon grillowy już ruszył. Przechadzając się wieczorami da się wyczuć zapach tradycyjnych kiełbasek, kurczaków i karkówki. Fakty Białystok polecają inną potrawę, zgodną z tradycją naszego regionu.

Do przygotowania grillowanych pomidorów z kaszanką potrzebujemy:

- 1 kg pomidorów
- 400 g kaszanki domowej
- łyżkę tymianku
- łyżkę bazylii
- gałązkę majeranku
- bulion warzywny

Kaszankę należy wymieszać dokładnie z ziołami, dodając nieco bulionu warzywnego i odstawić do lodówki na niecałą godzinę. Potem należy przygotować pomidory. Umyć je, przekroić na pół i wydrążyć środek z pestkami. Do takich pomidorów następnie trzeba włożyć przygotowany wcześniej farsz kaszanki z ziołami. Całość opiec w elektrycznym grillu przez około 20 min. Tak przygotowaną potrawę można jeść osobno lub z opiekanymi ziemniakami.

(ASM)

 

 

 

 

 
Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    UB - niezalogowany 2013-05-07 08:54:38

    Chyba najwyższy czas zorganizować jakiegoś grilla ;)

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis
  • Awatar użytkownika
    Adam - niezalogowany 2013-05-06 11:38:46

    Próbowałem i rewelacja.Polecam

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo fakty.bialystok.pl




Reklama
Wróć do